Montbui revivim... el nostre passat

Recopilació de vivències i experiències de montbuiencs i montbuienque. Projecte impulsat per l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i coordinat des de CERCA.

Montbui_revivim el nostre passatEl dia 12 de gener de 2010, dins els actes de la Festa Major d'Hivern, es va fer la presentació pública del projecte. Es tracta d'un projecte realitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, i que pretén recuperar testimonis que permetin conèixer com es va configurar el nucli urbà a partir de la segona meitat del segle XX.

Durant la primera fase del projecte es va recollir documentació gràfica del nucli urbà de Santa Margarida de Montbui i es van entrevistar un total de 9 persones que ens van explicar les seves vivències. En una segona fase es van entrevistar 4 persones més. El següent vídeo recull fragments d'aquestes entrevistes, que ens apropen a la història recent de Santa Margarida de Montbui, des dels primers moviments migratoris dels anys 50 i 60 o les reivindicacions pels serveis bàsics fins a la creació dels primers ajuntaments democràtics.

 
 
CERCA - Grup de Recerca en Ciències Socials  C/ St.Pau, 9 · 08700 Igualada · Barcelona
POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES | CRÈDITS | CONTACTAR | MAPA WEB |