Noves dades sobre la guerra civil a Igualada

La Revista d'Igualada recull en un monogràfic material inèdit de la Guerra Civil a Igualada

A partir de la història de vida de persones que van viure aquell període i del dietari inèdit de Josep Morera i Miserachs, aleshores alcalde de la ciutat, Roser Grau i Carme Palmés han dut a terme una interessant investigació que recupera una part fins ara desconeguda de la història local.

Roser Grau i Carme Palmes

Per primera vegada, la Revista d'Igualada ha dedicat un monogràfic en el que s'inclou la transcripció íntegra del dietari que Josep Morera i Miserachs va escriure durant els primers mesos de la Guerra Civil, el testimoniatge de quatre igualadins que van viure les conseqüències de la guerra i de la revolució -el mateix Josep Morera i Miserachs (1890-1957) i també Joan Llucià i Martí (1904-1939), Lluís Roset i Vilanova (1906-1938) i Pau Palmés i Colom (1876-1942)- i dos artícles dedicats a les víctimes a càrrec de Antoni Dalmau i Ribalta, director de la revista.

Totes dues autores, tant Grau, economista especialitzada en Sociologia, com Palmés, mestra especialista en Ciències Socials, són membres de CERCA. Diverses entrevistes de l'Arxiu de Fonts Orals de l'entitat van contribuir a fer possible aquest nou treball.

Foto extreta del reportatge del Diari d'Igualada - Regió 7, 6.1.12

+ Àudio de l'entrevista a "El primer cafè" de Ràdio Igualada, el 23.12.11 (minut 10 al 25)

+ Notícia anoiadiari.cat 22.12.11

 
 
CERCA - Grup de Recerca en CiŔncies Socials  C/ St.Pau, 9 Ě 08700 Igualada Ě Barcelona
POL═TICA DE PRIVACITAT | POL═TICA DE COOKIES | CR╚DITS | CONTACTAR | MAPA WEB |