CERCA presenta l’Arxiu de Fonts Orals i lliura diplomes als entrevistats

foto_acte retorn 18-3-10(3)
En un acte públic a l'Ateneu Igualadí, CERCA va presentar el passat 18 de març de 2010 l'Arxiu de Fonts Orals de la Comarca de l'Anoia i altres projectes en curs. L'arxiu és resultat de més de 5 anys de treball en la metodologia de les fonts orals i de recopilació de testimonis orals. L'arxiu consta de més de 50 testimonis que a través de la història de vida personal expliquen fets i processos de importància històrica.

En l'acte de presentació del projecte, CERCA va voler agraïr a totes les persones entrevistades la seva participació, sense les quals el projecte no seria possible. Els participants van rebre diplomes i una còpia del material generat a partir de les seves entrevistes i que ara forma part de l'arxiu de l'entitat. Les entrevistes estaran disponibles a través del catàleg on line de la web de CERCA.

foto_acte retorn 18-3-10(2)

Durant la jornada es va presentar també el documental "Passacaglia: Cassià M. Just, in memoriam" , que és un recorregut per la història de Catalunya des del franquisme fins la transició a partir de la biografia en primera persona de l'Abad de Montserrat Cassià M. Just desaparegut recentment. El documental, elaborat a partir de una de les entrevistes de l'arxiu, és una bona mostra del què poden donar de sí els projectes de fonts orals en els quals participa l'entitat.L'acte va comptar amb la participació de Roser Grau i Núria Mercader, que van presentar el projecte i altres treballs de CERCA, Gerard Corbella, tècnic del Memòrial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Miquel Canet, president de l'Ateneu Igualadí, i Maria Enrich, regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada.

 
 
CERCA - Grup de Recerca en CiŔncies Socials  C/ St.Pau, 9 Ě 08700 Igualada Ě Barcelona
POL═TICA DE PRIVACITAT | POL═TICA DE COOKIES | CR╚DITS | CONTACTAR | MAPA WEB |