Un fragment de la memòria tèxtil d’Igualada

El Museu de la Pell d'Igualada acull, del 18 d'abril al 19 de maig, l'exposició «Brodem Igualada. Brodats Elmeua», amb la col·laboració de CERCA. Un viatge per la biografia d'una empresa històrica en l'art de brodar.

Una de les parts de l'exposició és un conjunt d'entrevistes relacionades amb la història de Brodats Elmeua, fetes per CERCA, que l'igualadí Dan Ortínez d'Aixina Produccions va recollir en un interessant documental.

Entrevistes als senyors Elmeua i altres protagonistes de la firma que resumeixen un ampli treball de recerca, compilació i restauració d'un fragment del patrimoni industrial igualadí.

Brodats Elmeua 2

Els brodats de llençols, cobrellits o jocs de taula van portar l'art a moltes llars d'Igualada. El gust per l'exquisidesa, una manera d'entendre el treball i el valor social van situar els Brodats Elmeua d'Igualada com un referent.

L'exposició reuneix nombrosos exemples dels diferents tipus de brodats -la majoria d'una qualitat excepcional-, les marques de fàbrica de la casa i diferents eines relacionades amb el procés de fabricació de les peces.

Horari del Museu de la Pell d'Igualada :

Dimarts i dimecres: 10 a 14h

Dijous i divendres; 10 a 14 i de 16 a 18:30h. Sala d'exposicions fins les 20h

Dissabtes, diumenges i festius: 11 a 14h


Notícies:

+ Regió 7 Quan brodar vol dir unir per sempre

+ anoiadiari El passat tèxtil igualadí al Museu de la Pell

+ infoanoia El Museu de la Pell recorda el passat tèxtil igualadí

 
 
CERCA - Grup de Recerca en Ciències Socials  C/ St.Pau, 9 · 08700 Igualada · Barcelona
POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES | CRÈDITS | CONTACTAR | MAPA WEB |