El documental ’L’escola de la meva vida’ es presenta a l’Auga

El documental 'L'escola de la meva vida' es presenta el 10 de març al Teatre Municipal l'Ateneu, en una sessió de l'Auga, coincidint amb el 150è aniversari de l'Ateneu Igualadí.

A la sessió del 10 de març de l'AUGA, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu, Roser Grau parlarà sobre les Fonts Orals i el Patrimoni Immaterial, i donarà a conèixer l'activitat i els projectes del grup de Fonts Orals.

Com a mostra d'aquests projectes, en aquesta sessió es projectarà el documental 'L'Escola de la meva vida', amb el que CERCA i l'AUGA s'adhereixen a la celebració del 150è aniversari de la fundació de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera .

El documental mostra l'activitat pedagògica de les escoles de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, des de la mirada dels alumnes que hi van passar des de finals dels anys 20 fins el 1939.

L'objectiu del documental és que aquests testimonis no caiguin en l'oblit; donar a conèixer un moviment de renovació pedagògica pioner i innovador en el seu moment, així com difondre una realitat social i local molt important i significativa, encara no del tot reconeguda.

El projecte "L'escola de la meva vida" , que ha estat realitzat des del voluntariat, es va iniciar el gener de 2012. La documentació es va dur a terme a partir de material conservat a l'Arxiu Històric de l'Ateneu Igualadí. Una crida als mitjans de comunicació local va aportar la participació de 14 testimonis, que van ser entrevistats en format audiovisual.

El recull i anàlisi d'aquestes entrevistes constitueixen una font oral de primera mà de les seves vivències i ha servit per confeccionar el guió i el contingut del documental.

El projecte de realització de les entrevistes va rebre el 3er premi 2012 a la innovació , per part de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

Portada del documental 'L'escola de la meva vida'

 
 
CERCA - Grup de Recerca en CiŤncies Socials  C/ St.Pau, 9 ∑ 08700 Igualada ∑ Barcelona
POLÕTICA DE PRIVACITAT | POLÕTICA DE COOKIES | CR»DITS | CONTACTAR | MAPA WEB |