Publicacions

Estudi de l'ús social de la llengua dels joves de la Conca d'Odena


Domingo, Joan; Mercader, Núria; Vergés, Núria; Vidal, Maria. Estudi de l'ús social de la llengua dels joves de la conca d'Òdena . Igualada: Ajuntament d'Igualada i Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, 2006.

Aquest és un estudi sobre la situació de la llengua catalana entre els joves de la Conca d'Òdena, que és la realitat local compresa pels pobles d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. Aquesta recerca, realitzada l'any 2000 en base a una enquesta passada als diferents instituts de secundària de la Conca d'Òdena, té com a objectiu analitzar els comportaments lingüístics dels joves en diferents situacions; a casa, a l'escola, al carrer, als mitjans de comunicació... per conèixer l'estat de la llengua catalana i comprendre una mica millor l'entorn lingüístic més immediat.Passacaglia- Cassia M Just in memoriam

Bougleux, Alberto (Dr.); Grau, Roser; Malquori, Diego. Passacaglia: Cassià M. Just, in memoriam [DVD]. Barcelona: CERCA, 2008.


Un recorregut per la història de Catalunya des del franquisme fins a la transició i el present a partir d'una biografia en primera persona del pare Cassià M. Just, organista i després abat de Montserrat des de 1966 fins al 1989.

Documental a YouTube
montbui me'n recordo

Bougleux, Alberto (Dr.); Grau, Roser; Mercader, Núria; Montrabeta, Montse. Montbui, me'n recordo [DVD]. Barcelona: CERCA, 2009.

A partir dels relats biogràfics dels avis i àvies de Santa Margarida de Montbui, un poble de la comarca de l'Anoia, a Catalunya, el documental proposa un viatge des dels anys trenta fins ara. Els i les protagonistes, a través del seu testimoni personal, ens ofereixen un valuós relat de memòria col·lectiva sobre la vida i transformació d'un poble al llarg del segle XX: les vivències de la guerra, la quotidianitat a la postguerra, la vida social al poble, l'arribada de l'aigua, la creació dels carrers, l'oci de la joventut... De la mà de la història de vida de la gent gran, aquest document apropa a les generacions futures el passat més immediat d'un poble, els seus processos socials, històrics i vitals.

 
 
CERCA - Grup de Recerca en Cičncies Socials  C/ St.Pau, 9 · 08700 Igualada · Barcelona
POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES | CRČDITS | CONTACTAR | MAPA WEB |