L’escola de la meva vida: 150 anys de l’Ateneu Igualadí

Un punt de trobada setmanal a l'Ateneu Igualadí

Aquest any 2012 hem establert un punt de trobada setmanal a l'Ateneu Igualadí. En aquest punt, des del mes d'abril de 2012, filmem el testimoni de persones de més de 85 anys que van ser alumnes de les Escoles de l'Ateneu.

El nou projecte d'entrevistes està centrat en l´Ateneu Igualadí, pel que és i pel que ha significat en la vida dels igualadins des de la seva fundació l'any 1863. Des de llavors i fins a la seva incautació al 1939 va ser una entitat oberta a la cultura i amb l'objectiu clar de transmetre-la al sector obrer mitjançant l'associacionisme, la instrucció a les escoles, el teatre, la música, l'esport... i tantes i tantes altres actuacions que van marcar positivament i de manera indeleble la vida dels que hi van estar vinculats. Moltes de les persones a les que hem tingut la oportunitat d'entrevistar, així ens ho han transmès.

És per això que ens hem proposat recuperar els records que encara puguem aconseguir del pas per l´Ateneu, amb la realització d'entrevistes als ex alumnes que encara queden que han aportat el seu testimoni, i recuperant i digitalitzant documents escrits, i també fotografies, de familiars o coneguts d'antics socis, per així reconstruir entre tots la història d'aquesta entitat pel que ha suposat i suposa encara ara per la nostra ciutat.

Equip investigador : Roser Grau, Carme Palmés, Carme Castelltort, Núria Navarra.

 
 
CERCA - Grup de Recerca en Ciències Socials  C/ St.Pau, 9 · 08700 Igualada · Barcelona
POLÍTICA DE PRIVACITAT | POLÍTICA DE COOKIES | CRÈDITS | CONTACTAR | MAPA WEB |